A Hulladék Históriák- klímanó történeteket

A minket körülvevő világban láthatatlan manók segítenek bennünket. Minden manó lángelme a saját területén, ezért van például, hogy Komposzt Károly mindent tud a komposztálásról.

Bálint Mariann csodálatos rajzain és elbűvölő meséjén keresztül megtanulhatjátok, hogy mi történik egy eldobott fémmel, vagy papírral. Hogyan lehet újrahasznosítani például a műanyagpalackot.

Pillantsatok be a manók szorgos falujába, és hallgassatok magával ragadó tanulságos történeteket!

3800 Ft

3800 Ft

Kategória:
Loading...

Leírás

Hulladék Históriák-klímanó történeteket 5-12 éves gyerekeknek ajánljuk.

A könyv a mese nyelvén szól a gyerekekhez a szelektív hulladékgyűjtésről, mindennapos kalanddá téve napjaink egyik legnagyobb kihívását, a hulladékok útját az újrahasznosítás felé.
A könyv alapgondolata ősi tudáson alapul: minden él, minden egy, és minden mindennel kommunikál. Ez a szép sámán bölcsesség így hangzik el  a mese elején:
“Mindennek, ami itt a Földön létezik, van egy kis manója, ami mindent tud a saját rábízott feladatáról”
Így születtek meg a szelektív hulladék anyagokat gyűjtő és újrahasznosító manók, akik kalandjaik során mesélnek a gyerekeknek arról a világról, ahol a szemét alapanyaggá, hulladékká válik, ahol a Földünk egyre tisztább és szebb… Papír Apó, Pille Panni, Komposzt Karcsi, Fém Frici, Üveg Néne, Fiola Fióna és Klímanó Kapitány mindennapos kalandjába kapcsolódhat be az olvasó, pedagógus, szülő és gyerkőc egyaránt.

További információk

Borító

Keménytábla

Illusztrációk

Színes rajzok

Író

Peter Jones

Kiadás éve

2021

Nyelv

Magyar

Oldalak száma

88 oldal

Kapcsolódó termékek

>